Passagiers acht uur vast op Eurostar

Honderden passagiers van de Eurostar hebben meer dan acht uur lang vastgezeten in twee Eurostar-treinen. De toestellen stonden heel de nacht lang stil in de buurt van Parijs. Honderden passagiers moesten daardoor noodgedwongen de nacht in de twee toestellen doorbrengen. Oorzaak was een probleem met een bovenleiding.

De treinen strandden gisterenavond rond 23 uur in de buurt van Parijs. Door een probleem met een bovenleiding konden de twee toestellen niet meer verder en zaten honderden passagiers vast. De twee Eurostars waren onderweg van Parijs naar Londen en van Londen naar Brussel.

Aanvankelijk beschikten de toestellen nog over noodverlichting, maar na verloop van tijd viel ook die uit, waardoor de passagiers in volledige duisternis en zonder airconditioning de gebeurtenissen moesten afwachten.

Uiteindelijk kwamen dieseltreinen ter plaatse om de twee Eurostars naar het station van Rijsel te duwen. Een Vlaamse passagier was op Twitter niet te spreken over de panne bij Eurostar. Ook Alexander De Croo riep Eurostar op werk te maken van een snelle oplossing.

Pas rond 7u vanochtend was de laatste trein aangekomen in Rijsel, waar de passagiers konden overstappen op een andere trein richting Brussel. Kort voordien waren ook de passagiers van de trein richting Londen al overgestapt op een ander toestel. Volgens Eurostar zal de hinder nog heel de dag voor vertragingen zorgen. De getroffen passagiers die meer dan een uur vertraging hebben, kunnen rekenen op een vergoeding.