Gezochte tijger is dan toch geen tijger

Het dier waar sinds gisteren een klopjacht naar wordt gehouden in Parijs, blijkt dan toch geen tijger te zijn. Dat hebben de Franse autoriteiten bevestigd. Wat voor een dier het dan wel is, is niet bekend.

Vanochtend werden er wel voetsporen teruggevonden aan de A4-autosnelweg richting Parijs. Uit de analyse van die afdrukken is nu gebleken dat het loslopende dier wel degelijk een katachtige is, maar van een andere soort.

Klopjacht

Het dier werd gisterochtend opgemerkt op de parking van een supermarkt, in Montévrain. Er werd meteen een klopjacht ingezet, waarbij ook het leger werd ingeschakeld. 

Disneyland Parijs

Ook nu duidelijk is dat het geen tijger is, wordt er nog verder gezocht. Er is ook nog steeds versterkte politieaanwezigheid in de omgeving van de scholen. De inwoners van het dorp wordt aangeraden voorzichtig te zijn en weg te blijven uit de bossen in de omgeving.

Waar het dier vandaan komt, is nog altijd niet duidelijk. Montévrain bevindt zich op een steenworp van Disneyland Parijs, maar het dier zou niets met het attractiepark te maken hebben. Ook bij de dierenparken en circussen in de omgeving is geen katachtige vermist.