Klopjacht op tijger nog aan de gang

In de buurt van Parijs is nog steeds een klopjacht aan de gang op een tijger die er gisteren is opgemerkt. Maar liefst dertig militairen, tweehonderd agenten en een helikopter zijn naar het dier op zoek. In drie dorpen was er afgelopen nacht een uitgaansverbod.

Het dier is gisterochtend voor de eerste keer gezien op de parking van een supermarkt, in het dorpje Montevrain. Een vrouw kon een foto nemen van het dier en verwittigde de politie. Die begon meteen met een klopjacht en schakelde daarbij ook de hulp van het leger in.

Voetafdruk langs snelweg

Afgelopen nacht werd de zoekactie tijdelijk gestaakt, maar een vrachtwagenbestuurder zegt het dier wel te hebben gezien op een parking langs de A4-autosnelweg richting Parijs. De man kan best gelijk hebben, want aan de rand van die snelweg is nu ook een voetafdruk van het dier ontdekt.

Experts bevestigen dat de voetafdruk van de tijger is. Het zou gaan om een jong dier, een mannetje van maximum één jaar oud. De bedoeling is om het dier te verdoven.

Schoolpoort

De politie wil geen enkel veiligheidsrisico nemen. In drie dorpen in de buurt mocht afgelopen nacht niemand de straat op en aan de schoolpoort stonden vanochtend agenten om de buurt in de gaten te houden.

Raadsel

Het is ook nog altijd een raadsel van waar het dier komt. Disneyland Parijs, dat vlakbij ligt, heeft geen tijgers en ook een circus in de buurt zegt er geen te missen.