Nigeria: 47 doden bij bomexplosie school

Bij een bomexplosie in een college in het noordoosten van Nigeria zijn minstens 47 mensen om het leven gekomen. Dat melden de hulpdiensten ter plaatse.

De bom ontplofte net toen de leerkrachten met hun leerlingen verzamelden om de school binnen te gaan. De hulpdiensten praten over 47 doden en 79 mensen gewonden. "De toestand van sommige gewonden is kritiek, het dodental zal zeker nog stijgen," zegt een van de leerkrachten.

Zelfmoordaanslag

Volgens woordvoerder Emmanuel Ojukwu van de Nigeriaanse politie gaat het om een zelfmoordaanslag in een college voor jongens in Potiskum, in de deelstaat Yobe. Dat was om 07.50 uur, net op het ogenblik dat de schoolleiding voor de start van de lessen verzamelde en de jongeren wou toespreken.

Boko Haram

De explosie vond plaats in het college van Potiskum, in de staat Yobe. De aanslag is nog door niemand opgeëist, maar de school ligt wel in een gebied waar de terreurorganisatie Boko Haram vaker toeslaat. Ook de politie wijst de soennitisch-islamistische terreurmilitie Boko Haram met de vinger. In dezelfde plaats is er vorige week in een sjiitische school een bom afgegaan, waarbij 30 mensen het leven zijn verloren.