Zwaar busongeval in Spaanse Cieza

Bij een busongeval in het zuidoosten van Spanje, zijn vannacht minstens 14 doden gevallen. Het gaat om het zwaarste busongeval in Spanje in meer dan tien jaar. Volgens de hulpdiensten raakten ook 41 reizigers gewond.

Het ongeval gebeurde om 23.20 uur in Cieza, in de buurt van Murcia, in het zuidoosten van het land. De bus stortte om nog onbekende oorzaak 15 meter van een steile helling naar beneden. Tien slachtoffers stierven ter plaatse, de anderen bezweken in het ziekenhuis. Er zal een autopsie worden uitgevoerd op hun lichamen.

De bus was op weg van Madrid naar Bullas, de woonplaats van de slachtoffers. De inzittenden van de bus waren op de terugreis van een religieuze bijeenkomst in Madrid. Aan de excursie, die door een lokale parochie was georganiseerd, namen heel wat jongeren deel. Onder de dodelijke slachtoffers was de 36-jarige pastoor van de parochie.

De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. De buschauffeur overleefde de crash en er werd bij hem een alcohol- en drugtest afgenomen, maar die was volgens de politie negatief. Het voertuig was tien jaar oud en had donderdag nog met succes een technische controle doorstaan, zo liet de eigenaar van de busmaatschappij al weten.

Foto: Raul Hernandez (Twitter)