Mexico: hevig protest na dood studenten

In Mexico hebben woedende studenten gisterenavond verschillende voertuigen in brand gestoken voor de zetel van de regionale regering van de deelstaat Guerrero, in het zuiden van Mexico. Het protest komt er na de aankondiging van de autoriteiten dat de 43 vermiste studenten waarschijnlijk vermoord zijn.

Meer dan 300 jongeren, de meesten gemaskerd, sloegen in Chilpancingo, de hoofdstad van Guerrero, verschillende ramen stuk van openbare gebouwen en staken een tiental wagens in brand, zo constateerde het Franse persagentschap AFP. De politie liet intussen begaan.

Eind september waren tientallen studenten van een landelijke lerarenopleiding in Iguala in de deelstaat Guerrero na een incident door politieagenten ontvoerd. Later werden ze blijkbaar overgedragen aan leden van het drugskartel Guerreros Unidos. Enkele verdachten hebben inmiddels bekend meer dan veertig verdwenen studenten te hebben gedood en hun lichamen te hebben verbrand, zo liet de Mexicaanse minister van Justitie, Jesus Murillo Karam, vrijdag weten.