Londen: 4 mogelijke terroristen opgepakt

De Britse politie heeft vier mannen ondervraagd die verdacht worden van betrokkenheid bij de voorbereiding van 'terreurdaden'. In Londen gelden vandaag scherpere veiligheidsmaatregelen vanwege de herdenkingen rond de Eerste Wereldoorlog die dit weekend gepland zijn.

De vier verdachten, die tussen de 19 en 27 jaar oud zijn, werden donderdagnacht in Londen en de periferie van de Britse hoofdstad opgepakt. Ze worden ervan verdacht een rol te hebben gespeeld bij de voorbereiding van "terreurdaden", aldus Scotland Yard.

De politie deed verscheidene huiszoekingen en werkte met de inlichtingendienst MI5 op deze zaak. "De arrestaties en huiszoekingen kaderen in een onderzoek naar moslimterrorisme", preciseerde de politie.

De zaak stond zaterdag op de voorpagina van verscheidene Britse kranten. De Daily Telegraph kopte zelfs dat de politie een "terroristisch complot" verijdeld had tegen Remembrance Sunday, de dag waarop hulde gebracht wordt aan de soldaten van het Commonwealth die in de Eerste Wereldoorlog sneuvelden.

"De vrees bestond dat ze een gewapende aanval hadden beraamd op een openbare plaats waar militairen of burgers bijeen zouden komen om eer te betuigen" aan de Britse soldaten die in de strijd gevallen zijn, schrijft de krant. De BBC merkte echter op dat een verband tussen deze arrestaties en Remembrance Sunday in dit stadium pure "speculatie" was.