Video: 2e auto rijdt in op groep Israëliërs

Op de Westelijke Jordaanoever is een Palestijn gisteravond met zijn auto opzettelijk ingereden op een groep Israëlische soldaten. Drie soldaten raakten daarbij gewond. Gisterenmiddag was er al een gelijkaardige aanslag in Jeruzalem.

Schokkende beelden!

De soldaten werden aangereden door een wagen met Palestijnse nummerplaat terwijl ze een Palestijns vluchtelingenkamp bewaakten ten zuiden van Bethlehem. De dader kon ontkomen en wordt gezocht.

Drie gewonden

“Een soldaat verkeert in kritieke toestand, de andere twee liepen lichte verwondingen op”, vertelt een legerwoordvoerder.

Hamas

Het is al een derde keer in korte tijd dat een Palestijn met opzet Israëliërs van de weg maait. Twee weken geleden gebeurde dat aan een tramhalte in Jeruzalem. Eén baby werd daarbij gedood en acht anderen raakten gewond. De bestuurder schoot zichzelf neer. En gisterenmiddag nog reed een Palestijn in op een groep voetgangers. Daarna viel hij hen ook nog aan met een ijzeren staaf. Eén man kwam om het leven. De dader werd doodgeschoten door de politie. De Palestijnse beweging Hamas eiste de aanslag op. Of zij ook iets te maken hebben met het incident in Bethlehem, is niet duidelijk.