Grens Pakistan-India gesloten na aanslag

De grens tussen India en Pakistan wordt tijdelijk gesloten, zo hebben beide landen beslist. Die maatregel is een gevolg van de zelfmoordaanslag in de grensplaats Wagah. Het dodental van de aanslag is intussen verder opgelopen tot 60.

Tahir Javed Khan, hoofd van de paramilitaire organisatie die de grenspost bewaakt, verklaarde dat de grens gesloten werd nadat er vanmorgen weer een bom werd gevonden op een nabijgelegen parkeerterrein. "De grensovergang zal gesloten blijven tot we de omgeving volledig hebben uitgekamd", bevestigt Mushtaq Sukhera van de politie.

 Ook zal de vlaggenceremonie, die dagelijks bij zonsopgang door duizenden mensen wordt bijgewoond, de komende drie dagen niet georganiseerd worden, zegt Sukhera.

Dagelijks steken tientallen reizigers per bus in Wagah de grens over. Ook bijna 300 vrachtwagens met goederen maken van de grensovergang gebruik.

Een lid van de Jamaat ul Ahrar-factie van de Pakistaanse taliban had zichzelf zondag opgeblazen tijdens een druk bijgewoonde vlaggenceremonie nabij de Oost-Pakistaanse stad Lahore. Naast 60 doden, vielen er ook meer dan 130 gewonden. Het gaat om de dodelijkste aanslag in het land sinds het Pakistaanse leger enkele maanden geleden een offensief had opgestart tegen islamistische rebellen.