Film over soldaat die bin Laden doodde

In de Verenigde Staten lanceert de nieuwszender Fox News met veel bombarie een documentaire over de missie die het einde betekende van Osama bin Laden. Daarin wordt ook de identiteit van de soldaat die het fatale schot afvuurde, bekendgemaakt.

In een zeer Amerikaanse trailer wordt de uitzending van de documentaire aangekondigd. Die zal in twee delen op 11 en 12 november worden uitgezonden op de Amerikaanse zender.

10 jaar na 9/11

Osama bin Laden was leider van de terreurgroep Al-Qaida, die achter de aanslagen van 11 september zat, en was lange tijd de meest gezochte man op aarde. Toen de Amerikanen Afghanistan binnenvielen, in de nasleep van 9/11, zat het Amerikaanse leger hem al een keer op de hielen, maar pas in 2011, 10 jaar na de aanslagen, kregen ze hem effectief te pakken.

In mei 2011 vielen Amerikaanse elitetroepen de verblijfsplaats van bin Laden in het Pakistaanse Abbottabad binnen. Tijdens een korte, maar hevige raid werd bin Laden uitgeschakeld. Zijn lichaam werd door de Amerikanen meegenomen. Op zee kreeg Bin-Laden een islamitische begrafenis.

Identiteit onthuld

Welke elitesoldaat bin Laden heeft neergeschoten, is steeds geheim gebleven. Tot nu. Want Fox News kondigt dus aan dat hij zijn identiteit zal onthullen in hun documentaire over de missie die een einde maakte aan het leven van Osama.