Wilders op Canadese tv als 'islamexpert'

De Nederlandse anti-islamitische politicus Geert Wilders (PVV) is gisteren op de Canadese nieuwszender Sun News opgevoerd als expert in moslimradicalisering. Naar aanleiding van de aanslag door een moslimfundamentalist stelde presentator Michael Coren enkele vragen aan "de meest expliciete criticus van de islam". Coren leidde Wilders in met de woorden "Dit is geen tijd voor politieke correctheid, anders zullen we verdrinken."

Wilders liet blijkbaar Nederlandse bodyguards eerst de studio controleren, vooraleer hij geïnterviewd werd. "Dat is hoe deze man moet leven omdat hij een mening heeft over islam", zegt de presentator vooraleer hij hem bevraagt.

Volgens Wilders is deze aanslag "het bewijs dat onze regeringen probleem niet aanpakken, zoals het moet". De Nederlandse politicus meent dat de regeringen Syriëstrijders moet laten vertrekken, in plaats van hen tegen te houden. Het lijkt hem beter dat ze daar blijven, dan dat ze terugkeren.

Verder raadt hij de Canadezen aan om strenger te zijn op vlak van migratie. Zelf pleit zijn partij PVV voor een totale immigratiestop uit moslimlanden. Ook zijn burgerlijke vrijheden volgens Wilders ondergeschikt aan de veiligheid, in oorlogstijden. Gezien IS het Westen de oorlog heeft verklaard, moeten we daar ook naar handelen, aldus Wilders: "Als we niet handelen alsof we in oorlog zijn, zal het veel erger worden.”