België trekt 7 miljoen uit voor strijd ebola

België trekt extra humanitaire hulp uit voor de door ebola getroffen landen. Het gaat om 7 miljoen euro extra voor Artsen Zonder Grenzen, Unicef en de Internationale Federatie van het Rode Kruis. Dat heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo bekendgemaakt.

Volgens de Open Vld-minister is de humanitaire situatie in West-Afrika "in sterke mate verslechterd als gevolg van de ebola-epidemie". Daarom wordt de noodhulp aan de getroffen landen opgetrokken.

Concreet gaat er 3 miljoen euro extra naar Artsen Zonder Grenzen België voor onder meer isolatie en verzorging in Guinee, Liberia en Sierra Leone. Daarnaast gaat er 2 miljoen euro naar Unicef voor hulp in Liberia en 2 miljoen euro voor "dead body management" door de Internationale Federatie van het Rode Kruis in Liberia. Het gaat om middelen die bovenop de vaste financiering van deze organisaties komen.

Volgens minister De Croo bekijkt de Belgische ontwikkelingssamenwerking ook de mogelijkheden van ons land om extra financiële middelen uit te trekken voor het luchttransport van materiaal en hulpverleners van Unicef en de Verenigde Naties naar de getroffen landen.