Duo bekent moorden 17 studenten Mexico

In Mexico hebben twee bendeleden bekend dat ze zeventien studenten hebben vermoord. De slachtoffers hoorden bij de 43 studenten die vorige week verdwenen na een gewelddadig conflict met de politie.

De studenten verdwenen in de buurt van Iguala, in de deelstaat Guerrero. Gisteren werden daar in een massagraf 28 lichamen ontdekt. Meer dan waarschijnlijk gaat het om een deel van de studenten, maar dat kan pas binnen twee weken met zekerheid worden gezegd.

Vermoord op een heuvel

De jongeren werden voor het laatst gezien in de stad Iguala. Ze waren er om hulpfondsen te werven, maar toen ze terug naar huis keerden, bestormden ze enkele bussen. De politie greep hardhandig in en loste ook enkele schoten. Bij die eerste schietpartij kwamen meteen drie studenten om. Er vielen nog eens drie doden bij andere schietpartijen die avond.

De twee daders die nu bekend hebben, lieten de andere studenten uit de bussen stappen. Zeventien van hen brachten ze over naar een heuvel bij Pueblo Viejo, waar ze hen hebben gedood. Wat er met de andere studenten is gebeurd, is nog onduidelijk.