Massagraf waar studenten verdwenen

In de buurt van Iguala, in de Mexicaanse deelstaat Guerrero, is zaterdag een massagraf gevonden. In de regio worden sinds enkele dagen na gewelddadige conflicten met de politie 43 studenten vermist. Het is nog niet duidelijk of het over die studenten gaat.

"We hebben de regio uitgekamd en zijn tijdens de zoektocht op menselijke resten gestoten, " verklaarde een plaatselijke politieman. Of het om de verdwenen studenten gaat, kon hij nog niet zeggen.

Volgens een andere bron volgde de ontdekking na een anonieme tip. De verdwenen studenten liepen school in Chilpancingo. Ze waren vrijdag naar Iguala, zo'n honderd kilometer verder, getrokken om er hulpfondsen te werven.

Nadat de studenten enkele openbare bussen hadden bestormd om terug naar huis te keren, werden ze door de lokale politie onder vuur genomen. Bij die eerste schietpartij stierven drie studenten. Volgens getuigen werden tientallen anderen in politiewagens meegenomen naar een onbekende bestemming.

De autoriteiten hebben 22 agenten opgepakt die ervan worden verdacht schoten te hebben gelost. Omdat er nadien ook nog een tweede schietpartij plaatsvond waaraan een criminele bende deelnam, wordt gevreesd dat de studenten door de bende werden ontvoerd. Bij die tweede schietpartij in de periferie van Iguala vielen drie doden.