Top Gear vlucht uit Argentinië na rel

De crew van de Britse televisiereeks Top Gear heeft opnames in Argentinië moeten afbreken, nadat presentator Jeremy Clarkson zich de woede van de Argentijnen op de hals wist te halen. Hij reed rond met een nummerplaat waarvan de cijfers en letters naar de Falklandoorlog verwijzen.

Top Gear was in Zuid-Amerika voor een reportage over afgelegen snelwegen. Clarkson reed rond in een Porshe, met de nummerplaat H982 FKL. Volgens heel wat Argentijnen een rechtstreekse verwijzing naar de Falklandoorlog van 1982. Toen probeerden de Argentijnen de Falklandeilanden te heroveren op de Britten. Het draaide op een al bij al eenvoudige overwinning uit voor de Britten.

Enkele woedende Argentijnen bekogelden het Top Gear-team zelfs met stenen. De auto’s moesten eraan geloven. Daarop besliste de BBC om de crew daar weg te halen.

Het is niet de eerste keer dat Jeremy Clarkson een rel veroorzaakt. In het verleden deed hij al meerdere uitspraken die kwaad bloed zetten bij verschillende nationaliteiten. Toch ontkent hij nu alles en ook de Britse openbare omroep zegt dat de nummerplaat op geen enkele manier bewust gekozen is om naar de Falklandoorlog te verwijzen.