Bedenker ‘Big Brother’ afgeperst

De Nederlandse mediacoryfeeën John en Linda de Mol worden sinds oktober vorig jaar afgeperst en bedreigd. De politie onderzoekt de zaak. In het tv-programma ‘Opsporing Verzocht’ op de Nederlandse openbare televisie is vanavond een compositietekening te zien van een man die er zeker mee te maken heeft, volgens de politie.

Multimiljonair John de Mol wordt volgens de politie afgeperst en zijn zus Linda wordt bedreigd. Waaruit de bedreigingen bestaan, wil de politie niet zeggen. Volgens de commerciële zender RTL wordt ook het gezin van presentatrice en actrice Linda de Mol bedreigd. Het is niet voor het eerst dat John de Mol wordt afgeperst, aldus de krant De Telegraaf. In 2005 stond de toen 35-jarige Rocky T. terecht voor afpersing van de mediamagnaat. T. zou onder meer bommeldingen hebben gedaan. Hij werd destijds veroordeeld tot 30 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk.

John de Mol richtte midden jaren 90 het productiehuis Endemol op, samen met Joop van den Ende. Hun tv-format ‘Big Brother’ werd overal ter wereld verkocht. Het maakte de Mol steenrijk. Zijn vermogen wordt geschat op twee miljard euro.