Slachter Montréal pleit onschuldig

In Canada is gisteren het proces gestart tegen Luka Magnotta, ofwel ‘De Slachter van Montréal’. Magnotta staat terecht voor de gruwelijke moord op een Chinese student, twee jaar geleden. Op de eerste dag van het proces gaf hij zijn daden toe, maar pleitte hij wel onschuldig. Dat wijst erop dat zijn verdediging wil aantonen dat Magnotta op het moment van de feiten niet wist wat hij deed.

Magnotta folterde en vermoordde de 33-jarige Jun Lin in zijn flat in Montréal. Hij heeft alles gefilmd en de beelden daarna op het internet gezet. Daarna sneed hij het lichaam in stukken en verstuurde hij verschillende lichaamsdelen naar politici, onder wie ook de Canadese premier.

Berlijn

Na de moord vluchtte Magnotta naar Europa. Via Parijs ging hij naar Berlijn, waar hij werd herkend door de eigenaar van een internetcafé. Hij werd opgepakt en uitgeleverd aan Canada.

Uitspraak eind november

Magnotta kwam vanmorgen in een busje aan bij de rechtsbank. Tijdens het proces staat hij de hele tijd achter glas, met naast hem zijn advocaat. Samen met de openbare aanklager had de advocaat twee weken nodig om de jury voor het proces samen te stellen. Uit de 1.600 kandidaten bleek het namelijk een moeilijke klus om mensen te vinden die onpartijdig zouden zijn.

De familie van het Chinese slachtoffer is aanwezig tijdens het proces. Zij worden begeleid door een tolk. Een uitspraak wordt pas eind november verwacht.