Joran van der Sloot is vader van Dushi

Joran van der Sloot en zijn vrouw Leidy hebben een dochter gekregen. Het meisje kreeg Dushi Trudie als naam. Zelf zou hij nog niet weten dat hij vader is geworden. Dat berichten verschillende Nederlandse media.

28 jaar cel

De Nederlandse Van der Sloot zit sinds januari 2012 in de cel in Peru. Hij werd schuldig bevonden aan de moord op de Peruaanse student Stephany Flores en kreeg daarvoor 28 jaar celstraf. Hij wordt er ook van verdacht betrokken te zijn bij de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba.

Dushi Trudie

Van der Sloot ontmoette Leidy Figuerao in de gevangenis, waar zij toen werkte. Na twee jaar trouwde het koppel en nu zijn ze dus ook ouders geworden. De tweede naam ‘Trudie’, is een verwijzing naar de oma van Van der Sloot. “Ik wil de beste vader ter wereld worden,” schreef hij nog in een liefdesbrief naar zijn Leidy.

Hongerstaking

Bij goed gedrag kan hij na één derde van zijn straf vrijkomen, maar die kans is nu eerder klein. Van der Sloot ging in discussie met zijn gevangenisdirecteur en werd overgeplaatst naar de berucht Challapalca-gevangenis. Uit protest ging hij in hongerstaking. De gezondheid van Van der Sloot gaat ernstig achteruit volgens zijn advocaat.