Trucker verdacht van dood door schuld

De chauffeur van de monstertruck, die zondagmiddag in de binnenstad van het Nederlandse Haaksbergen op het publiek inreed, wordt verdacht van dood door schuld. Na het ongeval met de monstertruck is ondertussen een derde slachtoffer bezweken. Dat heeft burgemeester Hans Gerritsen van de gemeente Haaksbergen in een verklaring bekendgemaakt.

"Bij het drama zijn een jongetje, een volwassen man en een volwassen vrouw omgekomen," aldus Gerritsen. Nog vijf mensen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Daarnaast zijn 18 overige slachtoffers met diverse verwondingen behandeld.

De chauffeur van de monstertruck wordt nu verdacht van dood door schuld. Dat zegt zijn advocaat Rob Oude Breuil tegen de Nederlandse televisiezender RTV Oost. Volgens de raadsman blijft de man in ieder geval tot maandagmorgen in de cel en heeft hij daar in zeker opzicht baat bij. "Ook voor hemzelf is het prettig om tijdens dit mediacircus afgeschermd te zijn van de buitenwereld. Het is nogal wat", aldus de advocaat tegenover de regionale zender.

Bekijk ook:

Bekijk meer video's van vtmnieuws op