Minister stapt op na lek pikante foto’s

De Britse minister van Civiele Samenleving, Brooks Newmark, heeft ontslag genomen een dag voor de Sunday Mirror een artikel publiceerde over verschillende seksueel expliciete foto's die de man met een journalist zou uitgewisseld hebben. "Ik heb beslist om ontslag te nemen als minister nadat ik op de hoogte werd gebracht van de publicatie van het artikel deze zondag", zei de conservatief, die sinds 2005 verkozen is in het parlement.

De Sunday Mirror zegt dat Brooks Newmark (56) een reeks pornografische foto's uitwisselde met een (mannelijke) journalist die zich had uitgegeven voor een politieke sympathisante. Tijdens een privégesprek op een sociaal netwerk stuurde Newmark een "aanschouwelijke foto waarop hij zichzelf blootgeeft, een pyama dragend", schrijft de tabloid. De minister nodigde de journalist ook uit hem te ontmoeten tijdens een conferentie van de Conservatieve Partij.

Het ontslag van Newmark is de tweede zware slag in een paar uur tijd voor de conservatieven. Eerder op de dag ruilde een parlementslid de Conservatieve Partij voor de eurofobe partij UKIP. "De eerste minister heeft het ontslag van Brooks Newmark aanvaard", zei het kabinet van David Cameron in een persbericht. "Zijn vervanger zal snel bekendgemaakt worden."