Israël doodt twee mogelijke kidnappers

Israëlische soldaten hebben de vermoedelijke ontvoerders gedood van drie Israëlische jongeren bij een vuurgevecht op de Westelijke Jordaanoever. Dat kondigde de woordvoerder van het Israëlische leger (IDF), Peter Lerner, aan op twitter. De ontvoeringen waren een belangrijke gebeurtenis bij de escalatie van het recente conflict in de Gazastrook

"In een nachtelijke IDF-operatie zijn de moordenaars van Eyal, Gilad, Naftali, gedood bij een vuurgevecht", tweette Peter Lerner. De 19-jarige Eyal Yifrah, de 16-jarige Gilad Shaar, en de 16-jarige Naftali Fraenkel waren op 12 juni ontvoerd nabij een nederzetting op de Westelijke Jordaanoever. Drie weken later werden hun lijken teruggevonden in een veld ten noorden van Hebron, in het zuiden van de Westelijke Jordaanoever.

De ontvoeringen leidden tot massale arrestaties en speurtochten op de Westelijke Jordaanoever, wat dan weer toenemende raketaanvallen uit de Gazastrook veroorzaakte. Israël lanceerde dan op 8 juli een militaire operatie tegen de Palestijnse organisatie Hamas in de Gazastrook. Daarbij kwamen meer dan 2.130 Palestijnen, vooral burgers, en 70 Israëli's, voornamelijk soldaten, om het leven.

Israël beschuldigde de twee mannen ervan leden te zijn van de Palestijnse organisatie Hamas, die de macht heeft in de Gazastrook.