Gebouw ingestort in China: twee doden

In Taiyuan, de hoofdstad van de Noord-Chinese provincie Shanxi, zijn twee mensen omgekomen bij de instorting van een gebouw. Twaalf anderen raakten zwaargewond. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak was van de instorting.

Het gebouw, dat drie verdiepingen telde, kwam gisterenavond rond 18u30 naar beneden. Reddingswerkers konden alle veertien aanwezigen uit het gebouw halen, twee daarvan overleefden het incident niet. De twaalf anderen werden zwaargewond naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht, één van hen verkeert nog in kritieke toestand.

“Ik was aan het wandelen in de gang op weg naar de uitgang toen het gebouw plotseling instortte. Stenen kwamen naar beneden. Ik werd niet volledig bedolven, dus ik probeerde mezelf uit het puin te halen. Pas daarna besefte ik dat het gebouw volledig ingestort was”, verklaarde een van de slachtoffers.

Reddingswerkers zoeken nog steeds naar meer mogelijke aanwezigen, maar het proces wordt bemoeilijkt omdat ze met hun materiaal moeilijk door de puinhoop geraken. Er is ook een onderzoek gestart naar de oorzaak van de instorting.