Kardinalen: "Jezus verbiedt scheiden"

Vijf hooggeplaatste kardinalen, hebben zich samen uitgesproken tegen toegevingen van de kerk voor gescheiden gelovigen. "Christus verbiedt ondubbelzinnig zowel scheiden als hertrouwen", klinkt het in het voorwoord van een boek van de kardinalen. De Italiaanse krant Corriere della Sera bericht vandaag over dat boek.

Paus Franciscus heeft al verschillende keren laten blijken dat hij de omgang van de kerk met gescheidenen wil herzien. Begin september had de Antwerpse bisschop Johan Bonny in een brief gepleit voor een andere houding van de Kerk tegenover liefde, seksualiteit en relaties. Op die brief kwamen veel lovende reacties, maar ook wat tegenkanting.

Het boek "In de waarheid van Christus blijven" verschijnt op 1 oktober, enkele dagen voor in Rome de bisschoppensynode over relaties en gezin bijeenkomt die de paus heeft samengeroepen. Bonny schreef zijn tekst ook voor die gelegenheid.

De auteurs zijn de prefect voor de Congregatie voor de Geloofsleer, Gerhard Ludwig Müller, de aartsbisscho van Bologna, Carlo Caffarra, twee curiekardinalen op rust, de Duitser Walter Brandmüller en de Italiaan Velasio de Paolis, en de prefect van de Apostolische Signatuur, Raymond Burke.