Ravage door mist op Nederlandse snelweg

In het Nederlandse Goes, net over de Belgische grens, zijn bij verschillende kettingbotsingen op de A58 150 auto’s op elkaar gebotst. Twee mensen zijn daarbij om het leven gekomen. Er vielen ook elf zwaargewonden en vijftien lichtgewonden. Op de plaats waar het ongeval gebeurde, hing een plotse dichte mist.

Op sommige plekken op de A58 was door de dichte mist de zichtbaarheid beperkt tot slechts tachtig meter. Ondertussen is de mist wel weer weggetrokken.

Hulpdiensten snel ter plaatse

Er kwamen meteen tientallen ambulances ter plaatse. Er werden ook traumahelikopters ingezet, maar die ondervonden zelf last van de mist.

Voor de gewonden werd naast de snelweg een hulppost ingericht. Wie ongedeerd was, kon zelf met zijn auto wegrijden of werd met bussen opgehaald en naar een opvangcentra in de buurt gebracht. 

Wrakken blijven op snelweg

Ondertussen staan er nog tientallen autowrakken op de snelweg. Zij blijven er staan tot experts de precieze oorzaak van de kettingbotsingen heeft achterhaald. Pas dan worden de wrakken weggehaald en wordt de snelweg weer schoongemaakt.

Zonnebeke

De ravage doet meteen denken aan de gigantische kettingbotsing van vorig jaar op de A19 in het West-Vlaamse Zonnebeke. Daarbij vielen toen twee doden en 68 gewonden.

Foto: Arnoud Knegt (Twitter)

OPROEP: bent u of kent u iemand die betrokken is bij de zware ongevallen op de A58 in Zeeland? Meld het ons via 4040, 4040@vtm.be of via de 4040-pagina op onze website.