Kameroen doodt 100 Boko Haram-leden

De Kameroense regering heeft bekendgemaakt dat zijn leger "meer dan honderd" militieleden van de Nigeriaanse islamistische sekte Boko Haram heeft gedood. De militieleden probeerden het Kameroense grondgebied binnen te dringen. Daarmee diende het leger Boko Haram “een zware slag” toe, zo zei een woordvoerder van de regering. Het was niet mogelijk de informatie via een onafhankelijke bron te bevestigen.

De militie van Boko Haram zou zaterdag rond 13 uur het plaatsje Fotokol aangevallen hebben op Kameroens grondgebied in de regio Extrême-Nord, die grenst aan Gamboru, in Nigeria. Aan Kameroense kant zouden er geen slachtoffers gevallen zijn.

De Kameroense stad Fotokol is slechts gescheiden door een brug van de Nigeriaanse stad Gamboru Ngala. De islamistische militieleden namen die stad in op 28 augustus na enkele dagen van gevechten met de veiligheidsdiensten en zelfs met het Kameroense leger.

De inwoners van de pas door Boko Haram ingenomen steden in het noordoosten van Nigeria vluchten bij duizenden richting Kameroen. Ze hopen zo te ontsnappen aan de slachtingen en afpersingen van Boko Haram.