Nemmouche plande ook aanslag in Parijs

Mehdi Nemmouche, de verdachte van de schietpartij in het Joods Museum in Brussel, zou ook een aanslag hebben willen plegen in Parijs op de Franse feestdag op 14 juli. Dat schrijft de Franse krant Libération. De informatie staat in de processen-verbaal van de vier Fransen die een tijdlang door de Islamitische Staat (IS) werden gegijzeld en op 20 april vrijkwamen.

Bewaker in Syrië

Didier François, Edouard Elias, Nicolas Hénin en Pierre Torres herkenden Nemmouche als een van hun bewakers in Syrië. "Uit de processen-verbaal van de vier zou volgens diverse bronnen blijken dat Nemmouche de intentie had om een grote terreuraanslag te plegen tijdens het defilé van 14 juli," aldus de Franse krant.

Champs-Elysées

De precieze doelwitten van Nemmouche zijn niet gekend. Hij zou het gehad hebben over de Champs-Elysées en over een aanslag in de aard van "Merah maal vijf", een verwijzing naar de Franse jihadist Mohamed Merah die in 2012 zeven personen doodschoot in Zuid-Frankrijk.

Uitgeleverd

Mehdi Nemmouche werd op 29 juli door de Franse autoriteiten aan België uitgeleverd en zit momenteel opgesloten in de gevangenis van Brugge. Op vrijdag 12 september verschijnt hij voor de tweede keer voor de Brusselse raadkamer.