Ontsnapte cobra schrikt buurt op

In de Nederlandse gemeente Made nabij Breda is een gevaarlijke slang uit een woning ontsnapt. Het gaat om een cobra met giftanden, waarvan de beet dodelijk kan zijn voor een mens, zo waarschuwt burgemeester Gert De Kok.

De autoriteiten adviseren bewoners in de wijk waar het dier in een woonhuis werd gehouden om deuren en ramen gesloten te houden en kinderen niet buiten te laten spelen. Het gaat volgens de gemeente om een Cobra Naja Nivea, een geel/beige kleurige slang van 70 centimeter. Het dier zoekt beschutting en kan naar binnen kruipen. In de directe nabijheid van de mogelijke ontsnappingsplek van de cobra ligt een basisschool.

De gemeente laat weten een team van slangenexperts te hebben ingeschakeld. Ook de eigenaar van het dier zoekt mee. De cobra zal naar verwachting niet verder dan 200 meter van zijn oorspronkelijke verblijfplaats zijn verwijderd. De slang kan agressief worden als die wordt benaderd.

De gemeente waarschuwt de slang niet te benaderen. Als iemand wordt gebeten door het dier is er wel een antigif beschikbaar, maar dat dient snel toegediend. De gemeente vraagt eenieder die de slang ziet, direct de hulpdiensten te bellen.

Het reptiel is woensdagavond in zijn terrarium voor het laatste gezien door de eigenaar. Die meldde gisterenavond dat het beest is ontsnapt.

Bron: RTL Nieuws