Had Sotloff dezelfde beul als Foley?

De beul van Islamitische Staat die te zien is in de onthoofdingsvideo van de Amerikaanse journalist Steven Sotloff, vertoont heel wat gelijkenissen met de IS-strijder die James Foley om het leven bracht. Dat meldt Sky News.

Steven Sotloff was ook al te zien in de onthoofdingsvideo van James Foley. Daarin werd aangegeven dat Sotloff het volgende slachtoffer zou zijn als de Verenigde Staten zich bleven verzetten tegen IS, maar Obama liet zich daardoor niet intimideren. Gisteren stuurde IS met de nieuwe onthoofdingsvideo dan ook een tweede waarschuwing naar de president. Het Witte Huis heeft bevestigd dat het om een authentieke video gaat. 

Volgens SITE, de website die de video van IS ontdekte, is de beul dezelfde als in de video met Foley. Ook Sky News vermoedt dat het om dezelfde dader gaat, aangezien hij Obama begroet alsof dat niet de eerste keer is. "Ik ben terug, Obama. Ik ben terug door jouw arrogante politiek tegenover de Islamitische Staat en door jouw bombardement, ondanks onze serieuze waarschuwingen."

Sky News geeft ook aan dat de dader eenzelfde soort mes gebruikt bij de onthoofding en dat hij een identieke schouderholster draagt als in de vorige video. "Hij heeft ook exact hetzelfde Britse accent, maar het is wel duidelijk dat zijn stem bewerkt is." 

President Obama heeft intussen in een persconferentie duidelijke taal gesproken naar de extremisten. Hij vertelde dat gerechtigheid zal geschieden.