Ex Hollande schrijft boek over relatie

De ex-vriendin van president Hollande, Valérie Trierweiler, publiceert een boek over haar relatie met Hollande. Het boek heet 'Merci pour ce moment’ of ‘Bedankt voor dit moment’. Het koppel ging uiteen toen de journaliste hoorde dat Hollande een verhouding had met actrice Julie Gayet.

Ze schrijft over hoe ze reageerde toen ze het nieuws te horen kreeg. “Ik breek, ik wil dit niet horen, ik haast me naar de badkamer. Ik neem het kleine plastic zakje met slaappillen. François is me gevolgd. Hij probeert het zakje uit mijn handen te grissen. Ik loop naar de slaapkamer. Hij pakt het zakje. De pillen rollen over het bed en de vloer. Ik slaag erin om enkele te redden. Ik slik wat ik kan. Ik wil slapen. Ik wil de komende uren niet meemaken. Ik voel de mediastorm komen, en heb geen kracht om er tegen te vechten. Ik wil gewoon vluchten. Toen verloor ik het bewustzijn,” vertelt de voormalige gezellin van president Hollande.

Dat Trierweiler een boek klaar had over hun verhouding, kwam als een volledige verrassing voor de president. Verschillende Franse media laten weten dat Hollande niets wist van deze publicatie.