Doden en gewonden na explosie bij Parijs

In het Franse Rosny-sous-Bois, in de buurt van Parijs, zijn bij een enorme ontploffing minstens twee doden en 12 gewonden gevallen. Eén van de dodelijke slachtoffers is een kind van 8. De schade in de voorstad van Parijs is enorm na de explosie, die er vermoedelijk na een gaslek kwam.

Iets voor acht uur vanochtend werd Rosny-sous-Bois opgeschrikt door de explosie. Een appartementsgebouw met vier verdiepingen werd voor de helft weggeblazen en ook heel wat andere gebouwen in de omgeving werden beschadigd. De ravage is enorm. Getuigen merkten een duidelijke gasgeur op.

Tot nu toe is sprake van 12 gewonden, waarvan drie zwaargewonden, en twee dodelijke slachtoffers, een kind van 8 jaar en oudere vrouw. De hulpdiensten zijn nog op zoek naar 10 vermiste personen, vijf volwassenen en vijf kinderen. Zij zouden nog steeds onder het puin liggen.

De brandweer is met meer dan 150 manschappen massaal ter plaatse gekomen. Al snel werd code rood van het rampenplan afgeroepen, waardoor ook de brandweer van Parijs te hulp is gekomen.