Ouders ontvoerde Ashya postten video

Er is een filmpje opgedoken waar de vader van de ontvoerde Ashya verzekert dat hij in goede handen is. De vijfjarige jongen die door zijn ouders uit het ziekenhuis werd ontvoerd, is teruggevonden in Spanje.

De jongen is ernstig ziek en werd geopereerd aan een hersentumor. Toen de ouders met hun zoon en andere kinderen verdwenen, werd er gevreesd voor de gezondheidstoestand van Ashya. Hij had immers medicijnen en sondevoeding nodig.

De ouders van Ashya merkten dat het gezicht van hun zoon op iedere nieuwszender te zien was. Ze begrepen alleen niet waarom dat zij afgeschilderd werden als kidnappers. Om aan de wereld te tonen dat alles goed ging, postten ze dit filmpje op het internet. Vader Brett King heeft zijn zieke zoon op de schoot en vertelt dat alles goed gaat met hem. "Ashya is blij dat we hem uit het ziekenhuis hebben gehaald, hij lacht nu veel meer," aldus Brett. Ook laat hij zien dat ze hem de juiste medicatie toedienen.

De politie onderzoekt nog waarom de ouders King hun zoon uit het ziekenhuis meenamen, maar later in het filmpje geeft papa Brett al een tip. Volgens hem kreeg zijn zoon niet de juiste zorgen in het Verenigd Koninkrijk en zijn ze daarom naar Spanje getrokken.