Ontvoerde Ashya (5) gevonden in Spanje

De vijfjarige jongen met een hersentumor die door zijn ouders ontvoerd werd uit een ziekenhuis in het Britse Southampton, werd teruggevonden in het zuiden van Spanje. De Spaanse politie meldt via Twitter dat de ouders zijn aangehouden. Ook de politie van het Britse Hampshire bevestigde op haar website dat de jongen en zijn ouders teruggevonden werden in Spanje.

Het kind, Ashya King, werd teruggevonden in een hotel op 3 kilometer van Velez-Malaga in Andalusië. De jongen werd meteen weer naar het ziekenhuis gebracht. 

Ashya zit in een rolstoel en kan niet spreken. Zeven dagen geleden werd hij voor de eerste maal geopereerd en vanaf dan werd hij via een sonde gevoed. Toen zijn ouders hem uit het ziekenhuis ontvoerden, werd er gevreesd voor de gezondheid van Ashya. Omdat de batterij van zijn sonde waarschijnlijk leeg zou gaan, zou ook zijn toestand snel achteruit gaan.

Op vraag van de Britse autoriteiten verspreidde Interpol een "wereldwijde waarschuwing" naar de 190 lidstaten van de internationale politie-organisatie. Ook zijn zes broers en zussen waren spoorloos.