Orkaan zorgt voor extreme golven in LA

In Malibu, vlakbij Los Angeles, kunnen ervaren surfers hun hartje ophalen. De orkaan Marie heeft er namelijk voor gezorgd dat er golven van maar liefst zes meter hoog zijn. Al waarschuwen redders wel dat het voor onervaren surfers levensgevaarlijk is om in het water te gaan.

“Enkele duizenden toeschouwers verzamelden zich in de buurt van het strand om de hoge golven en de surfers te spotten”, klinkt het bij een woordvoerster van de stad. Heel veel surfers zien in de golven wel een uitdaging, maar toch is er een risico aan verbonden. “Enkel ervaren surfers mogen in het water. En ook voor hen is het niet geheel zonder gevaar. Ze raken vermoeid omdat ze zoveel energie moeten steken in het surfen. Er zijn er zelfs die al uit het water gehaald moesten worden door reddingswerkers”, zegt Rick Brandon, een ervaren surfer.

De strandwacht van Los Angeles County heeft het volk gewaarschuwd en beval nieuwsgierigen aan van steigers en golfbrekers af te blijven. De zware storm heeft ook invloed gehad op het transport. Zo moest de belangrijkste haven van Santa Catalina zeker tien ferryvluchten annuleren vanwege de hoge golven.