Video: chaos tijdens Stromae op Sziget

Vlak voor een concert van de Brusselse artiest Stromae, op het Hongaarse zomerfestival Sziget, is chaos uitgebroken. De tent waar hij moest optreden raakte zo vol dat er paniek uitbrak. “Ik zag mensen overgeven, mensen die op de grond lagen en veel paniek”, zegt Mieke Vanden Poel, een Vlaamse die erbij was, aan VTM NIEUWS.

Volgens het magazine Dag Allemaal zouden er bij de onrust op het festival dertig mensen gewond geraakt zijn, maar dat aantal is niet bevestigd. Kennelijk had de organisatie van het festival zich vergist in de belangstelling voor onze landgenoot. Die moest in een kleinere tent spelen terwijl Macklemore & Ryan Lewis op de grote main stage stonden, maar er kwam onverwacht veel volk naar Stromae kijken.

Tegen elkaar geplet

“Iedereen begon te drummen en mensen werden tegen elkaar geplet”, vertelt Mieke via Skype. ”We stonden niet meer met onze voeten op de grond, we hingen zo’n beetje tussen de mensenmassa in. Het duurde heel lang voor de security mensen doorliet.”

Het incident vond een kleine twee weken al plaats, maar bereikt nu pas onze media. Ook bij Sziget bleef het achteraf angstvallig stil over het incident. “Er verscheen achteraf niks op de website of op de sociale media van het festival”, zegt Mieke Vanden Poel. “Het werd een beetje doodgezwegen en dat vonden we wel jammer.”