Zeker 19 doden bij buscrash in Egypte

In de Egyptische stad Luxor zijn zeker negentien mensen omgekomen toen twee minibussen in het zuiden van het land in een irrigatiekanaal zijn terechtgekomen. Er vielen ook vijftien gewonden. Dat maakte een verantwoordelijke bij het ministerie van Gezondheid bekend.

De bestuurders van de voertuigen, die genodigden van een trouwfeest terug naar huis brachten, waren volgens getuigen verzeild geraakt in een race en reden aan een hoge snelheid. Een bestuurder verloor de controle over het voertuig, waardoor de twee bussen tegen elkaar reden en in een irrigatiekanaal terecht kwamen. De slachtoffers zouden allemaal afkomstig zijn uit Egypte.

De lichamen van negentien mensen werden al gevonden, zes zijn er nog steeds vermist. Reddingswerkers zijn momenteel nog bezig met zoekacties.

Afgelopen vrijdag kwamen in Egypte, waar verkeersongevallen schering en inslag zijn, nog 33 mensen om het leven en raakten nog eens 41 anderen gewond. Twee bussen waren toen tegen elkaar gebotst nabij de badplaats Sharm el-Sheikh. Jaarlijks sterven er zo een 13.000 mensen in Egypte door ongevallen op de weg.