We downloaden steeds minder apps

Uit een studie van consultancybureau Deloitte blijkt dat 1 op 3 van de Britten met een smartphone, geen apps downloadt. Ook zouden mensen die wel apps downloaden, dat minder doen dan vroeger. Een opvallende conclusie, want de app-industrie floreert als geen ander.

Een jaar geleden werden er nog gemiddeld 2,32 apps per maand gedownload. Ondertussen is dat aantal gezakt tot 1,82. Bovendien geeft 9 op de 10 smartphonegebruikers aan dat hij of zij nooit betaalt voor een app. Nog een verrassende conclusie uit de studie van Deloitte is dat apps tegenwoordig zó goed zijn, dat mensen er steeds minder nodig hebben. Alles wat ze nodig hebben, hebben ze eigenlijk al. Deze bevindingen doen op zijn minst  vragen rijzen over de economische leefbaarheid van de app-industrie.

Maar volgens Paul Lee van Deloitte moeten ontwikkelaars niet vrezen, want het aantal smartphonegebruikers blijft toenemen.  Ook mensen die sceptisch staan ten opzichte van smartphones, bezwijken langzaamaan aan de druk. Al moet wel gezegd worden dat zij hun toestel vaak niet ten volle benutten. De app-markt wordt dus alleen relatief kleiner, maar krimpt niet in absolute cijfers.