Zwaar treinongeval in Zwitserland

In het oosten van Zwitserland heeft een modderstroom woensdag een reizigerstrein doen ontsporen, zo heeft de politie bekendgemaakt. Zeker zeven mensen zijn daarbij gewond geraakt. De politie spreekt van een "groot ongeluk", aldus swissinfo.ch.

Het betrof de erg populaire Regio Express trein die op weg was van Sankt Moritz naar Chur, aldus woordvoerster Yvonne Dünser van de Rhaetische Bahn. Het ongeval gebeurde volgens de Zwitserse krant Le Matin omstreeks 13.00 uur, ter hoogte van de stad Tiefencastel. Daar botste de trein op modder die op de rails was blijven liggen. 

Er zaten ongeveer 200 mensen op de trein. Volgens de politie zijn vijf passagiers zwaargewond en zes anderen lichtgewond geraakt. Andere reizigers zouden in schock zijn. Ondertussen zouden alle passagiers in veiligheid gebracht zijn.

Bij het treinongeval zouden geen Belgen gewond zijn geraakt. Dat zegt Joren Vandeweyer van de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken. De Belgische ambassade had contact met de Zwitserse hulpdiensten en volgens die informatie bevinden er zich onder de slachtoffers geen Belgen.

Het ongeval deed zich voor langs de flank van een berg. Op beelden van online media blijkt dat een van de wagons zich iets lager langs de flank van een ravijn bevindt. Een andere wagon hangt deels over de rand van het ravijn. In tegenstelling tot wat verschillende media berichtten, is er geen wagon in de diepte gestort.

Foto: Blick am Abend