Prison Break in Haïti: 329 ontsnapten

Gewapende mannen hebben zondagavond de gevangenis van Croix-des-Bouquets in Haïti aangevallen. Het doel van de aanval was om een lid van een vooraanstaande familie uit de gevangenis te halen. Zeker 329 gedetineerden zijn tijdens de raid kunnen ontsnappen.

Bij de aanval raakten er twee bewakers gewond. De politie meent dat de aanval bedoeld was om Clifford Brandt, de zoon van een belangrijke Haïtiaanse zakenman, te bevrijden. Brandt stond terecht op verdenking van ontvoering. Zijn familie speelt een belangrijke rol in de import- en exportsector in Haïti. "De mannen vielen de bewakers aan en namen hun wapens af. Samen met een groot aantal gedetineerden hebben ze een opstand gecreëerd, waardoor ze zijn kunnen ontsnappen", verklaart Jean Renel Sanon, Minister van Justitie.

Gisteren is een grootschalige zoekactie gestart naar de ontsnapte gevangenen. Daarvoor is ook de hulp ingeroepen van de politie van de Dominicaanse Republiek en die van Jamaica, omdat er gevreesd wordt dat de ontsnapten naar het buitenland zullen vluchten. Intussen zijn er al tien gedetineerden opgepakt en terug naar de gevangenis gebracht.