Italiaanse vrouw baart foute baby's

Een Italiaanse vrouw had zich de bevalling van haar tweeling wel heel anders voorgesteld. Ze bracht namelijk de kinderen van iemand anders ter wereld. De embryo's die bij de vrouw werden ingeplant werden, bleken van een ander koppel te zijn. Beide koppels strijden nu voor de kinderen.

De moeder van de tweeling werd eind 2013 behandeld in het Sandro Pertini ziekenhuis in Rome. Op dat moment onderging ook de andere vrouw een proefbuisbehandeling. "Omdat de vrouwen op hetzelfde moment behandeld werden en hun achternamen vijf van de zes letters gemeenschappelijk hebben, is de vergissing gebeurd", klinkt het bij de woordvoerder van het Italiaanse ziekenhuis.

Pas in de derde maand van de zwangerschap werd ontdekt dat de embryo's van de twee vrouwen verwisseld werden. Op de koop toe mislukte de vruchtbaarheidsbehandeling bij de andere vrouw. De twee koppels zijn intussen in een juridsche strijd verzeild geraakt omdat ze beide vinden recht te hebben op de kinderen. De vrouw die de kinderen ter wereld bracht heeft hen al proberen in te schrijven in het bevolkingsregister, het andere koppel is van plan naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te stappen.