Vliegtuigcrash nabij Parijs: 2 Belgen dood

Bij een crash van een privéjet in Frankrijk zijn twee Belgen om het leven gekomen. Dat bevestigt Buitenlandse Zaken. Er zijn ook drie minderjarigen gewond geraakt. Het toestel stortte neer in een veld in Seine-et-Marne.

Het gaat om een eenmotorig vliegtuig, van het type Socata TBM 700, dat kort na de middag neerstortte in de buurt van een boerderij in Saint-Jean-les-Deux-Jumeaux, een dorpje ten oosten van Parijs.

Het toestel zou eigendom zijn van de zaakvoerder van AG Plastics, uit Harelbeke. Hij en de piloot, een persoonlijke vriend, kwamen om het leven. Drie andere zijn minderjarige passagiers zijn gewond. Twee van hen zijn broers, één is in levensgevaar, hij heeft een hersentrauma. De andere broer heeft een ruggenwervelbreuk. De derde passagier is een meisje, zij heeft enkel breuken. Zij werden naar drie verschillende ziekenhuizen in Parijs gebracht.

Het vliegtuig steeg op in Cannes en was op weg naar de luchthaven van Wevelgem, nabij Kortrijk. De precieze oorzaak van het ongeval is niet duidelijk, maar een ooggetuige zou het vliegtuig uit de lucht hebben zien vallen met een afgebroken vleugel. De luchtvaartpolitie is ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken.