Adoptieverhaal nog niet ten einde

Het verhaal van de Thaise draagmoeder en de Australische adoptieouders is nog niet ten einde. Gisteren kwam aan het licht dat de wensvader een pedofiel verleden heeft. Pattaramon Chanbua, de draagmoeder, is dan ook bezorgd om het lot van het meisje, dat wel door het koppel werd meegenomen.

Pattaramon beviel eind vorig jaar van een tweeling, maar de Australische wensouders namen enkel het gezonde meisje mee naar huis. Gammy, het jongetje met het syndroom van Down, lieten ze achter. Gisteren raakte bekend dat de wensvader in 1998 veroordeeld werd tot een gevangenisstraf wegens 'ongepaste handelingen met een kind van dertien jaar'. Zijn vrouw bevestigde de veroordeling aan de Australische nieuwszender 9 News, maar benadrukte dat iedereen wel eens fouten maakt en dat hij een goede man en een goede vader is.

De 21-jarige draagmoeder heeft vanochtend gereageerd op de feiten. "Ik was erg geschrokken door het nieuws en ben bezorgd over het lot van het meisje. Ik ben bereid om haar zelf op te voeden, dan kan ze terug bij haar tweelingsbroer zijn. Maar daar moet op juridisch vlak over geoordeeld worden."

De adoptieouders van het meisje verklaarden gisteren dat ze niets afwisten van het bestaan van baby Gammy. Een vriend van het Australische koppel heeft die verklaringen vandaag ontkracht. Volgens hem wist het koppel wel degelijk dat er ook een jongen geboren was, maar werd hen verteld dat het kind amper een paar dagen te leven had en lieten ze hem daarom achter.