32 tunnels van Hamas vernield

Het Israëlische leger zegt dat het sinds de start van offensief in de Gazastrook 32 "Hamas-tunnels" vernietigd heeft. "We hebben deze bedreiging uit de weg geruimd", zo heeft legerwoordvoerder Peter Lerner dinsdagmorgen meegedeeld.

Doel bereikt

Israël lijkt daarmee een van de belangrijkste doelstellingen voor zijn operatie in de Gazastrook te hebben bereikt. Sinds de start van het grondoffensief in dat gebied heeft Israël namelijk altijd verklaard dat het in de eerste plaats de tunnels van Hamas wilde vernietigen. Die tunnels leiden van de Gazastrook naar Israëlisch grondgebied en Israël beweert dat ze vooral gebruikt worden om aanslagen tegen het joodse volk te plegen.

1928 doden

De mededeling van het leger kwam er vlak voor het in werking treden van het 72 uur durend bestand in de Gazastrook. Israël kondigde bij het ingaan van dat bestand meteen ook aan dat het zich volledig uit de Gazastrook zal terugtrekken. De Israëlische operatie "Protective Edge" heeft sinds 8 juli aan ongeveer 1.860 Palestijnen in de Gazastrook het leven gekost. De meeste slachtoffers waren burgers. Aan Israëlische kant werden 3 burgers en 65 soldaten gedood.