Wensouders wisten niets van downbaby

De ouders van Gammy, de baby met syndroom van Down die werd achtergelaten in een ziekenhuis in Thailand, beweren dat ze niet afwisten van zijn bestaan.

Het Australische koppel huurde een draagmoeder en die zette een tweeling op de wereld. Toen bleek dat één van de twee baby’s het syndroom van Down had en bovendien nog een dure hartoperatie nodig had, lieten ze hem achter in het ziekenhuis. Het gezonde zusje namen ze wel mee naar huis, althans dat beweerde de draagmoeder. De vader beweert nu dat het ziekenhuis hen nooit iets verteld heeft over een tweeling. Het koppel wist enkel van het bestaan van het meisje af. Ze zeggen zelfs dat ze de identiteit van de draagmoeder niet kenden. “Er was een taalbarrière”, zegt de vader.

De vader zegt ook dat ze veel problemen hadden met het  agentschap dat het draagmoederschap regelde. Het agentschap zou intussen zijn opgedoekt. Het koppel wil verder geen interviews geven.

De draagmoeder zelf meent dat zowel het agentschap, het ziekenhuis als de ouders al wisten van de handicap van het jongetje vanaf de vierde maand zwangerschap. De ouders zouden haar pas maanden later gevraagd hebben om het kind te aborteren, maar ze weigerde in te gaan op dat verzoek. De ouders hadden de draagmoeder zo’n 12.000 euro beloofd. 

Bekijk meer video's van vtmnieuws op