Dodelijk ongeval met Belgen in Kenia

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders laat weten dat gisterenavond in Kenia ongeveer twintig Belgen betrokken waren bij een verkeersongeval. Een Belgische vrouw kwam daarbij om het leven. Zeven anderen raakten gewond en worden behandeld voor breuken, snijwonden en hoofdletsels. Ze zijn buiten levensgevaar, maar in shock. De minister betuigt zijn medeleven aan de familie en vrienden van het slachtoffer. Hij denkt ook aan de gewonden en wenst hun een goed herstel.

Het ging om een groep van 25 vrienden van de Duffelse wereldwinkel die vrijdag waren vertrokken voor een rondreis in Kenia. Ze reden in een konvooi met drie wagens. De laatste van die voertuigen raakte in het schemerdonker een steen, waardoor de bestuurder de controle verloor.

"Een vriend uit de groep met Keniaanse roots zou hen gedurende een drietal weken daar rondleiden. Op weg naar zijn geboortedorp vond het auto-ongeval plaats", aldus Staf Aerts, schepen van communicatie in Duffel. De vriendengroep is aangeslagen en heeft beslist om zo snel mogelijk samen terug naar Duffel te keren. "De nodige voorbereidingen worden hiervoor getroffen. We wensen haar familie en vrienden vanuit het gemeentebestuur veel sterkte toe. Om deze gebeurtenis in alle sereniteit te verwerken en uit respect voor de familie en vrienden vragen we om hen hierover niet te contacteren", aldus Aerts.