Israël bombardeert opnieuw VN-school

In Rafa, in de Palestijnse Gazastrook, zijn minstens 10 doden gevallen en ruim 30 gewonden bij een nieuwe Israëlische luchtaanval op een school van de Verenigde Naties. Dat hebben Palestijnse autoriteiten bevestigd. Volgens ooggetuigen raakte de raket de ingang van de school in Rafa, waar duizenden Palestijnen onderdak hadden gezocht nadat ze hun huis verloren hebben in de oorlog. Het Israëlische leger wou niet reageren op het bombardement.

Het bombardement komt er tegelijkertijd met enkele troepenverplaatsingen van Israël. Op verschillende plaatsen trekken Israëlische troepen zich terug uit Gaza, maar een einde van de oorlog lijkt lang niet in zich. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu kondigde al aan dat het leger zou doorgaan tot de "missie is volbracht." En dat is "vrede naar Israël brengen." Netanyahu voegde er ook nog aan toe dat Israël alle tunnels zal vernietigen. die tunnels worden voornamdelijk door Hamas gebruikt om de Gazastrook te bevoorraden en wapens te smokkelen.

Eerder al aanval op VN-school

Woensdag had Israël al een aanval uitgevoerd op een school van de VN. Die aanval werd toen sterk veroordeeld door de hele internationale gemeenschap. Een woordvoerder van het leger zei toen dat er een onderzoek zou komen naar het bombardement. VN-secretaris-generaal Ban Ki-Moon sprak toen over een “niet te rechtvaardigen” actie.

Afbeelding: archieffoto van de Abu Hussien VN-school in het vluchtelingenkamp van Jabalia