Vermiste Israëlische soldaat is dood

De vermiste Israëlische soldaat Hadar Goldin, van wie Israël dacht dat hij door Hamas was ontvoerd, is dood. Dat meldt het Israëlische ministerie van Defensie. Volgens het ministerie is Goldin vrijdag omgekomen tijdens gevechten met Hamas.

Israël vermoedde eerst dat Hamas de soldaat had ontvoerd, waardoor het staakt-het-vuren dat vrijdag was ingegaan al snel aan flarden was geschoten. Maar ook nu de dood van de soldaat is bevestigd, blijft Israël luchtaanvallen uitvoeren in de Gazastrook.

Netanyahu

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zaterdagavond de voortzetting van het Gaza-offensief aangekondigd. Het leger zal zijn operaties zolang voortzetten totdat het doel is bereikt: "de vrede naar Israël terugbrengen", zei hij. "We zullen alle tunnels vernietigen", voegde hij eraan toe. "Het leger wordt zolang ingezet tot alle werk is volbracht."

Onderhandelingen

Intussen heeft Israël beslist om geen vertegenwoordigers naar Caïro te sturen waar normaal gezien de onderhandelingen over een nieuw staakt-het-vuren in de Gazastrook zouden gevoerd worden.