Belg vermoord in zuiden van Frankrijk

In het zuiden van Frankrijk is een 35-jarige Belg vermoord tijdens zijn vakantie in Antibes. Dat gebeurde twee weken geleden al, maar het nieuws raakt nu pas bekend. Volgens La Dernière Heure werd er op de man geschoten en werd vervolgens zijn caravan in brand gestoken, om de misdaad te verbergen.

De feiten dateren van de nacht van 13 op 14 juli. De dertigers stond al minstens een week met zijn caravan op een braakliggend terrein in een industrieterrein. Toen de brandweer ter plaatse kwam om de brand te blussen, was de caravan al volledig uitgebrand. Tussen het puin vonden de brandweermannen dan het lichaam van de man aan.

Afrekening

Er is een onderzoek geopend voor moord, aangezien uit de autopsie is gebleken dat de man omgebracht werd door één of meerdere kogels, aldus de procureur. Er zijn nog geen verdachten opgepakt.

De speurders gaan op dit moment uit van een afrekening. De man werd in 2008 door een Belgische correctionele rechtbank veroordeeld voor heling van gestolen juwelen met geweld bij een ontwerper in Waterloo.