Israël voert aanvallen op Gaza op

Het Israëlische leger heeft afgelopen nacht massaal aanvallen uitgevoerd op de Gazastrook. Volgens ooggetuigen werd het gebied onder vuur genomen door artillerie, geschut op oorlogsschepen en vanuit de lucht. Verschillende meldingen van de hulpdiensten in de Gazastrook over aanvallen met dodelijke afloop stroomden binnen.

Zo kwamen zes Palestijnen om bij artillerievuur dat gericht was tegen het vluchtelingenkamp van Bureij, in het centrum van de Gazastrook. Onder de slachtoffers zijn drie kinderen en twee vrouwen, aldus een woordvoerder van de hulpdiensten. Er is hier ook sprake van meer dan vijftien gewonden.

Eerder waren al zeven mensen omgekomen bij een aanval op de stad Rafah, in het zuiden van de Gazastrook aan de grens met Egypte. Op de eenentwintigste dag van het conflict vielen dus reeds dertien slachtoffers. Gisteravond kwamen reeds vijf Palestijnen om bij een aanval op de zuidelijke stad Khan Younis.

Het Israëlische leger riep de inwoners van verschillende woongebieden nabij Gaza-stad maandag in de vooravond op hun huizen zo snel mogelijk te ontruimen.

Volgens de hulpdiensten staat de dodentol intussen op 1.113 sinds de start van de Israëlische aanvallen op 8 juli. Aan Israëlische zijde sneuvelden maandag tien soldaten, wat de dodentol op 53 soldaten brengt. Ook lieten drie Israëlische burgers het leven bij raket- of obusaanvallen.