Wrak vlucht Air Algérie gevonden

Het gecrashte vliegtuig van Air Algérie is gevonden. Franse militairen hebben het wrak ontdekt, zo meldde donderdagavond de luchthaven van Ouagadougou. Op het vliegtuig zat ook één Belg, dat meldt Buitenlandse Zaken. Voorts waren er ook nog 50 Fransen aan boord, maar ook andere Europeanen. 

Aanvankelijk leek het erop dat het toestel in Niger was neergestort, maar ondertussen weten we dat het in de regio van Gao is neergestort. Franse gevechtsvliegtuigen zoeken nu naar het wrak. 

Vlucht AH5017 verdween deze ochtend van de radar, 50 minuten nadat het vliegtuig was opgestegen in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso. Bij het laatste contact met de luchtverkeersleiding vroeg de piloot een koerswijziging aan, omwille van een storm.

In het passagiersvliegtuig reizen 110 passagiers en 6 Spaanse crewleden, waaronder 2 piloten. Volgens een woordvoerder van Air Algérie zitten er vijftig Fransen op het toestel, al spreken sommige bronnen van tachtig mensen met de Franse nationaliteit.

"De luchtvaartnavigatiediensten hebben 50 minuten na het opstijgen het contact verloren met een vliegtuig van Air Algérie dat donderdag de verbinding Ouagadougou - Algiers verzorgde", zo citeert het persbureau APS uit de mededeling van het bedrijf. Swiftair bevestigt dat een van haar toestellen onder Air Algérie vloog en om 01:14 (plaatselijke tijd) vertrok in Burkina Faso. Verwacht werd dat het vliegtuig om 05:10 zou landen, maar dat gebeurde niet.

Op het moment dat vlucht AH5017 van de radar verdween, om 3.55 uur Belgische tijd, had het vliegtuig zich boven het grondgebied van Mali moeten bevinden. Maar een officiële bevestiging daarover is er niet.