Zwarte dozen in handen van rebellen

De leider van de pro-Russische separatisten, Aleksander Borodai, heeft gezegd dat hij de twee zwarte dozen heeft van de neergeschoten Boeing van Malaysia Airlines. Volgens Borodai staan de dozen op zijn kantoor en zal hij ze overhandigen aan de internationale luchtvaartautoriteiten.

Vandaag zijn er ook beelden opgedoken die twee dagen geleden werden gemaakt. Daarop is te zien hoe een reddingswerker een zwarte doos vindt en wegdraagt. Tot nu was het niet duidelijk of de zwarte dozen gevonden waren of niet.

Volgens de Russische nieuwszender Russia Today heeft Borodai ook nog gezegd dat hij persoonlijk toezicht houdt op de twee zwarte dozen. “De vliegtuigonderdelen die op de zwarte dozen lijken, zijn op de plaats van de crash gevonden en staan nu op het hoofdkwartier van de volksrepubliek in Donetsk.”

"Moskou blijft wapens naar separtisten sturen"

Intussen blijft zware en andere wapens naar de pro-Russische separatisten in Oost-Oekraïne sturen. Dat zegt Andrij Lisenko, een woordvoerder van de Oekraïense Veiligheidsraad, tijdens een persconferentie. Ook zou Rusland zijn troepen bij de grens met Oekraïne versterken. Volgens de woordvoerder doen de rebellen er alles aan om bewijs dat Russische raketten het toestel hebben neergeschoten, te verbergen.